В Україні
Як організувати закупівлі харчування в закладах освіти? Нові рекомендації
Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства розробило методичні рекомендації щодо закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти аби допомогти засновникам освітніх закладів підвищити їх ефективність із дотриманням вимог до публічних закупівель. Рекомендації ґрунтуються на Законі України «Про публічні закупівлі» та враховують особливості, визначені Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Методичними рекомендаціями охоплено питання:
– розроблення тендерної документації;
– особливостей здійснення закупівель продуктів харчування, кейтерингових послуг та послуг їдалень;
– встановлення кваліфікаційних критеріїв для учасників закупівель;
– переліку документів, які необхідні для підтвердження відповідності встановленим кваліфікаційним критеріям.
У Мінекономіки заплановано провести вебінар із застосування Методичних рекомендацій. Запитання стосовно організації харчування в закладах освіти можна поставити до 20 листопада 2020 р. за цим посиланням щоб отримати відповіді під час вебінару.
Про дату і час проведення вебінару буде поінформовано додатково.