Законодавство
Особливості маркування харчових продуктів в умовах воєнного стану
Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання маркування харчових продуктів в умовах воєнного стану» від 3 березня 2022 р. № 186, якою встановлено, що внаслідок вимушених змін рецептури, які пов’язані з відсутністю або недостатністю відповідної сировини, на період дії воєнного стану:
– обов’язкова інформація про харчовий продукт, що зазначається на його маркуванні відповідно до ст. 6 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» (крім інформації, яка зазначається відповідно до п. 1, 5 і 6 ч. 1 ст. 6 зазначеного Закону), може відрізнятися від фактичних параметричних значень цього продукту;
Читайте також: Заборонено зупинення надання житлово-комунальних послуг у разі їх неоплати
– обов’язкова інформація на маркуванні харчового продукту, яка зазначається відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 6 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», може відрізняється від фактичного складу цього продукту. При цьому споживача необхідно у будь-який можливий спосіб поінформувати про наявність речовин у харчовому продукті, які можуть спричинити алергічні реакції або непереносимість.