Законодавство
Сезонне меню для дітей віком від 1 до 6 (7) років в закладах освіти
Міністерство охорони здоров’я наказом від 5 листопада 2021 р. № 2441 затвердило Примірне чотиритижневе сезонне меню рекомендоване для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років в закладах освіти та інших організованих дитячих колективах на осінній період, а також технологічні картки на страви та вироби, що увійшли до затвердженого меню для першого, другого, третього, четвертого тижнів.
Читайте також: Зразки договорів на закупівлю дитячого харчування
«У техкартках наведені всі необхідні розрахунки (маса брутто/нетто, енергетична цінність продуктів/страв тощо), процеси приготування та температурні режими. Меню можна використовувати як у повному обсязі, так і частково, опрацювавши його з огляду на смакові уподобання та технологічні можливості конкретних закладів. Проте варто пам’ятати, що в разі внесення таких змін, меню потрібно буде погодити в територіальному підрозділі Держпродспоживслужби відповідно до вимог Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Затверджений перелік страв також може бути використаний як база для чотиритижневого меню в інші пори року з урахуванням сезонних продуктів», – пояснили у МОЗ.
Нагадаємо, технокарти на страви нового шкільного меню опубліковано.