Законодавство
Три цілі продовольчої безпеки України до 2027 р.
Кабінет Міністрів схвалив Стратегію продовольчої безпеки України на період до 2027 року, яка містить такі ключові цілі:
– наповнення ринку агропродукції. Передбачена підтримка виробників, зокрема органічної продукції. Поступове заміщення імпорту та відновлення підприємств харчової промисловості;
– забезпечення доступності продовольства для всіх груп населення. Зменшення частки продовольства в структурі витрат українців;
Читайте також: До 120 днів збільшено строки розрахунків за операціями з експорту сільгосппродукції
– посилення продовольчої безпеки. Наповнення державних резервів продуктами, створення системи моніторингу продовольчої безпеки, пріоритетне розмінування сільгоспземель, адаптації до змін клімату тощо.
Досягнення визначених цілей передбачається у два етапи: перший – 2024 – 2026 роки, другий – протягом 2027 року.