Connect with us

Законодавство

Рекрутинг громадян до Збройних Сил у Дії

Опубліковано

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 15 жовтня 2024 р. № 1170, якою визначено механізм реалізації експериментального проекту щодо рекрутингу громадян України в електронній формі засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, зокрема із використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

Реалізація експериментального проекту надасть можливість укомплектовувати за спрощеною процедурою військові частини та підрозділи Збройних Сил, інших складових сил безпеки та сил оборони, державних замовників у сфері оборони, що під’єднані до комплексу спеціалізованого програмного забезпечення «Інтеграційна платформа «Дельта» Збройних Сил України» і які за результатами своєї діяльності отримали безпілотні системи.

Рекрутинг осіб в електронній формі включає вибір особою військової частини та спеціальності, подачу особою заяви про проходження військової служби за контрактом із використанням засобів Порталу Дія, зокрема із використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

Перелік військових посад формується із використанням онлайн-платформи з пошуку вакансій, із власником (держателем) якої Міноборони укладається договір, та/або комплексу спеціалізованого програмного забезпечення «Інтеграційна платформа «Дельта» Збройних Сил України».

Для подання заяви особі необхідно:

– установити мобільний додаток Порталу Дія (Дія) на електронному носії, критерії якого підтримують його використання, пройти електронну ідентифікацію та автентифікацію;

– обрати в мобільному додатку Порталу Дія (Дія) послугу щодо рекрутингу осіб в електронній формі.

Читайте також: Відмова від військової служби за мобілізацією через належність до релігійної організації, віровчення якої не допускає користування зброєю, є ухиленням від призову

Особа обирає військову посаду під час формування заяви з переліку вакансій, наданих військовою частиною за допомогою рекрутингової платформи.

Сформована заява засобами Порталу Дія передається до рекрутингової платформи.

Повідомлення про стан розгляду заяви та інформація про надання особі послуги щодо рекрутингу осіб в електронній формі надсилаються особі засобами Порталу Дія, зокрема із використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).

У разі надходження засобами Порталу Дія, зокрема із використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія), повідомлення про прийняття на військову службу за контрактом особі автоматично надходить повідомлення з можливістю залишити відгук щодо процедури оформлення документів, проблем, які могли виникнути під час оформлення документів для прийняття на військову службу за контрактом, а також щодо проходження військової служби.

При цьому встановлено, що:

– учасниками експериментального проекту є громадяни України віком від 18 до 55 років, які мають реєстраційний номер облікової картки платника податків, не проходять військову службу у Збройних Силах, інших військових формуваннях, утворених відповідно до закону, правоохоронних органах спеціального призначення, Службі безпеки чи розвідувальних органах, не призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період та виявили бажання взяти участь в експериментальному проекті;

– учасники експериментального проекту підтверджують придатність до військової служби без проходження медичного огляду та психологічного тестування шляхом повідомлення особою в заяві про придатність до військової служби за станом здоров’я.

Міністерство цифрової трансформації протягом двох місяців має забезпечити реалізацію технічної можливості для рекрутингу громадян України в електронній формі засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, зокрема із використанням мобільного додатка Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (Дія).

Експериментальний проект реалізовуватиметься протягом двох років з дня набрання чинності цією постановою.

Також зверніть увагу на Правові позиції Верховного Суду щодо кримінальних правопорушень, пов’язаних з війною, та збірник Воєнний стан. Всі нормативні матеріали, алгоритми дій, роз’яснення, корисні ресурси.

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Про реалізацію експериментального проекту щодо рекрутингу громадян України в електронній формі
||
№ Документа: 1170
Дата прийняття: 15.10.2024
Дата набрання чинності: 17.10.2024
Дата реєстрації в Мінюсті: Немає
Номер реєстрації в Мінюсті: Немає
Внутрішній номер документа: Немає

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.

Про реалізацію експериментального проекту щодо рекрутингу громадян України в електронній формі
||
№ Документа: 1170
Дата прийняття: 15.10.2024
Дата набрання чинності: 17.10.2024
Дата реєстрації в Мінюсті: Немає
Номер реєстрації в Мінюсті: Немає
Внутрішній номер документа: Немає