Connect with us

Законодавство

Нові підходи встановлення окладів працівникам бюджетних установ

Опубліковано

Міністерство соціальної політики України опублікувало для громадського обговорення проект Закону України «Про внесення зміни до розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України щодо мінімального розміру посадового окладу»

Бюджетний кодекс України пропонують доповнити новим п. 26-1, яким встановити, що за поданням Кабінету Міністрів України, виходячи з наявних фінансових ресурсів державного і місцевих бюджетів у законі про Державний бюджет України, затверджується мінімальний розмір посадового окладу для:

  • працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери;
  • працівників державних органів, органів прокуратури, суддів;
  • військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу.

Крім цього, для громадського обговорення опубліковано проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зміни підходів застосування прожиткового мінімуму при визначенні розмірів заробітної плати та запровадження розміру штрафної ставки та розрахункової одиниці».

Зокрема, пропонується внести зміни до ст. 96 Кодексу законів про працю, якими встановити, що для працівників підприємств, установ, закладів та організацій, що фінансуються з бюджету:

мінімальний посадовий оклад (тарифна ставка) встановлюватиметься у розмірі, не меншому за мінімальний розмір посадового окладу, встановлений на 1 січня календарного року для відповідних категорій працівників.

Інші роботодавці встановлюватимуть мінімальний оклад або іншу мінімальну базову величину в системах оплати праці працівників у розмірі не меншому за 50% мінімальної заробітної плати, визначеної відповідно до закону.

Зауваження та пропозиції до проекту приймаються до 4 січня 2020 р.

Продовжити читання →
Натисніть, щоб прокоментувати

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.