Connect with us

Законодавство

Оновлення Національної стратегії у сфері прав людини

Опубліковано

У Міністерстві юстиції відбулося засідання робочої групи щодо розробки змін до Указу Президента України «Про затвердження Національної стратегії у сфері прав людини від 25 серпня 2015 року № 501/2015».

Як зазначила заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць, «Національна стратегія у сфері прав людини є важливим документом, який окреслює основні напрями діяльності держави щодо забезпечення прав людини в Україні на основі її міжнародних зобов’язань та викликів сьогодення. Водночас строк виконання плану дій з реалізації попередньої Національної стратегії спливає в 2020 році. Тому дуже важливо вже зараз напрацювати відповідні зміни до Указу Президента, яким затверджено дану стратегію. Ці технічні зміни необхідні, щоб продовжити виконання Національної стратегії у сфері прав людини, а також аби положення документу відповідали вик ликам та потребам сьогодення».

Учасники робочої групи розглянули технічні та редакційні правки, які стосувалися приведення окремих термінів у відповідність до чинного законодавства, а також зміни строків звітування, аналізу та оцінки виконання Плану дій з реалізації Національної стратегії. «Зараз ми хочемо здійснити повноцінний аналіз того, що було втілено в рамках Національної стратегії у сфері прав людини, починаючи з 2015 року. На основі такого ґрунтовного аналізу будемо комунікувати з органами виконавчої влади про те, чому вдалося або не вдалося реалізувати ті чи інші положення Плану дій. Наступним кроком стане розробка нового плану з реалізації Національної стратегії у співпраці з профільними органами влади та експертним громадським середовищем», — підсумувала Валерія Коломієць.

Джерело: Юридичний вісник України

Продовжити читання →
Натисніть, щоб прокоментувати

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.