Connect with us

Законодавство

Більше жодних тепловізорів на полюванні

Опубліковано

16.03.2018 Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендував прийняти за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення боротьби з порушниками правил полювання, рибальства та лісокористування» від 28 грудня 2017 р. № 7464.

Метою законопроекту, на думку ініціаторів, є посилення в Україні охорони різних видів мисливських тварин, рідкісних видів тварин та рослин, що забезпечуватиметься завдяки боротьбі з браконьєрством.

Зокрема в абз. 7 п. 4 ч. 1 ст. 20 (Заборони щодо здійснення полювання) Закону «Про мисливське господарство та полювання» запропоновано слова «у тому числі приладів нічного бачення» замінити словами «у тому числі тепловізорів та інших приладів нічного бачення.

Також ч. 1 пропонується доповнити новим пунктом 5, чим заборонити:

«5) полювання з порушенням правил поводження з мисливськими тваринами при полюванні на них, визначених статтею 20 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження».

У своєму висновку до законопроекту, Науково-дослідний інститут приватного права і підприємництва імені академіка Ф.Г. Бурчака висловив ряд зауважень і вважає, що законопроект потребує відхилення.

Мінагрополітики вважає, що проект Закону потребує доопрацювання.

Міністерство екології та природних ресурсів у своєму висновку повідомило про відсутність зауважень до законопроекту.

Комітет з питань запобігання і протидії корупції зазначив, що проект документу відповідає вимогам антикорупційного законодавства.

Головне науково-експертне управління висловило ряд зауважень та вважає, що за результатами розгляду у першому читанні законопроект може бути прийнятий за основу з наступним урахуванням висловлених зауважень.

Як зазначено у пояснювальній записці, прийняття законопроекту сприятиме посиленню боротьби з порушниками правил полювання та лісокористування, збереженню різних видів мисливських тварин, рідкісних видів тварин та рослин.

Продовжити читання →
Натисніть, щоб прокоментувати

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.