Connect with us

В Україні

Скасовано спецперевірку реєстраторів, які будуть переводитися до ОТГ

Опубліковано

Заступниця Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Ольга Оніщук повідомила, що ліквідація спецперевірки для реєстраторів, які будуть переводитися до ОТГ, – необхідна умова для доступності і своєчасності надання адміністративних послуг.

Нагадаємо, що 29 грудня 2020 р. набрав чинності наказ Міністерства юстиції України «Про затвердження Змін до Кваліфікаційних вимог до державного реєстратора» від 23 грудня 2020 р. № 4423/5. Ним внесено зміни до Кваліфікаційних вимог до державного реєстратора, відповідно до яких спеціальна перевірка діяльності державного реєстратора в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань не буде проводитись у випадках переведення з посади державного реєстратора на іншу посаду державного реєстратора в межах одного суб’єкта державної реєстрації чи переведення з посади державного реєстратора на іншу посаду державного реєстратора у зв’язку з реорганізацією або ліквідацією суб’єкта державної реєстрації, передачі або делегування повноважень і функцій від одного суб’єкта державної реєстрації до іншого.

«З огляду на реалізацію реформи адміністративно-територіального устрою України такий крок забезпечить оперативне переведення нині діючих державних реєстраторів до нових об’єднаних територіальних громад – виконавчих органів сільських, селищних чи міських рад, районних державних адміністрацій, що є необхідною умовою для доступності, стабільності та своєчасності надання адміністративних послуг», – пояснила ідею спрощення механізму працевлаштування реєстраторів у зв’язку з реорганізацією або ліквідацією суб’єкта державної реєстрації О. Оніщук.

За її словами, ні про яке пониження планки професійних вимог до осіб, які здійснюють функції у сфері державної реєстрації нерухомості і бізнесу, чи перегляд кола суб’єктів державної реєстрації, і тим паче відновлення діяльності комунальних підприємств, не йдеться.

До новостворених суб’єктів державної реєстрації за спрощеною процедурою (без проведення спеціальної перевірки) будуть працевлаштовані лише нині працюючі реєстратори, які сумлінно і професійно здійснюють свої повноваження.

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.