Connect with us

Законодавство

Можна накопичувати іноземну валюту без обмеження строку її використання

Опубліковано

Набрала чинності постанова Правління Національного банку України «Про внесення змін до Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті» від 23 квітня 2021 р. № 34.

Новим п. 45-1 розд. IV Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 2 січня 2019 р. № 5, визначено, що емітент-резидент, що купує іноземну валюту з метою виконання власних зобов’язань із виплати доходу та погашення боргових цінних паперів, що розміщені ним за кордоном, має право накопичувати куплену іноземну валюту на поточному рахунку в банку без обмеження строку її використання, передбаченого в пп. 1 п. 44 розд. IV цього Положення, у разі одночасного дотримання таких умов:

1) емітент-резидент здійснює купівлю/переказ іноземної валюти з цією метою через один банк (за вибором емітента);

2) куплена іноземна валюта накопичується на поточному рахунку в банку до найближчих дат платежів із виконання зобов’язань за цими борговими цінними паперами (окремо з виплати доходу та окремо з погашення), що встановлені умовами розміщення таких боргових цінних паперів (проспектом цінних паперів, рішенням про емісію цінних паперів та/або іншими документами, що підтверджують умови розміщення цінних паперів) для своєчасного їх виконання;

3) емітент-резидент використовує куплену іноземну валюту на потреби, зазначені в заяві про купівлю іноземної валюти, до дати здійснення відповідних платежів (уключно), визначених у пп. 2 п. 45-1 розд. IV цього Положення. Заява емітента про купівлю іноземної валюти/договір емітента з банком має містити доручення емітента банку продати куплену іноземну валюту, що не буде переказана за призначенням до цієї дати (уключно).

Також змінами до Положення виключено з переліку операцій, на які поширюється річний ліміт у розмірі 2 млн євро, операції з виплати доходу та погашення єврооблігацій, а також інші операції емітента, що здійснюються у зв’язку з розміщенням таких цінних паперів.

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Про внесення змін до Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті
||
№ Документа: 34
Дата прийняття: 23.04.2021
Дата набрання чинності: 27.04.2021
Дата реєстрації в Мінюсті: Немає
Номер реєстрації в Мінюсті: Немає
Внутрішній номер документа: Немає

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.

Про внесення змін до Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті
||
№ Документа: 34
Дата прийняття: 23.04.2021
Дата набрання чинності: 27.04.2021
Дата реєстрації в Мінюсті: Немає
Номер реєстрації в Мінюсті: Немає
Внутрішній номер документа: Немає