Connect with us

Законодавство

За незаконний перетин кордону мігранти втрачатимуть право на отримання статусу біженця

Опубліковано

У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону «Про мораторій на розміщення таборів біженців на території України» № 6312, яким пропонується ввести мораторій на розміщення пунктів тимчасового розміщення біженців (таборів біженців) на території України до закінчення російсько-української війни, повернення окупованих територій окремих районів Донецької та Луганської областей, Криму до складу України та до повернення внутрішньо переміщених осіб на звільнені від окупації території.

Читайте також: Біженці як гібридна зброя: для чого Лукашенко шантажує ЄС?

Мігранти, які незаконно перетнули державний кордон України і яких затримано під час такої спроби, позбавляються права на отримання статусу біженця або особи, яка потребує додаткового або тимчасового захисту, і видворяються з території України.

Таким особам забороняється в’їзд на територію України строком від шести місяців до трьох років, а органам державної влади та органам місцевого самоврядування – укладати угоди та договори про розміщення таборів біженців.

Нагадаємо, заборона на видачу особи за міжнародним правом щодо біженців і прав людини має переважну силу перед зобов’язанням провести екстрадицію особи.

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.