Connect with us

Законодавство

Визначено критерії оцінки ризику діяльності в органічному виробництві

Опубліковано

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку визначення періодичності здійснення планових заходів державного контролю відповідності діяльності операторів (потужностей) вимогам законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, які здійснюються Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, та критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від її провадження» від 9 лютого 2022 р. № 102.

Згідно з документом критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження оператором господарської діяльності у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, є:

– вид діяльності оператора;

– строк провадження оператором господарської діяльності у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції;

– кількість галузей, за якими оператор здійснює виробництво та/або обіг органічної продукції;

– кількість правопорушень оператором вимог законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, виявлених за результатами заходів державного контролю, проведених протягом останніх трьох років, що передують плановому року;

– кількість випадків застосування оператором винятків з вимог до органічного виробництва протягом останніх трьох років, що передують плановому року;

– наявність інформації від органу сертифікації щодо виявлених протягом останніх трьох років, що передують плановому року, порушень оператором вимог законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.

Читайте також: Споживачів знову звільняють від сплати судового збору у справах про захист їхніх прав

Віднесення потужності оператора до високого, середнього або незначного ступеня ризику здійснюється з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма критеріями, визначеними у додатку 1, за такою шкалою:

– від 70 балів і більше – до високого ступеня ризику;

– від 31 до 69 балів – до середнього ступеня ризику;

– від 0 до 30 балів – до незначного ступеня ризику.

Планові заходи державного контролю здійснюються з такою періодичністю:

– з високим ступенем ризику – не частіше ніж один раз на два роки;

– з середнім ступенем ризику – не частіше ніж один раз на три роки;

– з незначним ступенем ризику – не частіше ніж один раз на п’ять років.

Читайте також: Беззахисний споживач. Коли держава нарешті подбає про наші права?

Передбачено, що акт категоризації потужності складається щороку державними інспекторами територіальних органів Держпродспоживслужби щодо кожної потужності оператора не пізніше 1 листопада поточного року на підставі відомостей державних реєстрів, інформації, отриманої від органів сертифікації та за результатами заходів державного контролю, іншої публічної інформації, наявних станом на 30 вересня поточного року.

Відомості, зазначені в акті категоризації потужності, вносяться до інформаційно-телекомунікаційної системи Держпродспоживслужби.

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Про затвердження Порядку визначення періодичності здійснення планових заходів державного контролю відповідності діяльності операторів (потужностей) вимогам законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, які здійснюються Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, та критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від її провадження
||
№ Документа: 102
Дата прийняття: 09.02.2022
Дата набрання чинності: 15.02.2022
Дата реєстрації в Мінюсті: Немає
Номер реєстрації в Мінюсті: Немає
Внутрішній номер документа: Немає

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.

Про затвердження Порядку визначення періодичності здійснення планових заходів державного контролю відповідності діяльності операторів (потужностей) вимогам законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, які здійснюються Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, та критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від її провадження
||
№ Документа: 102
Дата прийняття: 09.02.2022
Дата набрання чинності: 15.02.2022
Дата реєстрації в Мінюсті: Немає
Номер реєстрації в Мінюсті: Немає
Внутрішній номер документа: Немає