Connect with us

Законодавство

Заяви на отримання згоди та висновку на транскордонне перевезення відходів можна подати в е-формі

Опубліковано

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 17 вересня 2024 р. № 1067, якою визначено процедуру видачі, відмови у видачі, анулювання письмової згоди (повідомлення) на транскордонне перевезення небезпечних відходів та висновку на транскордонне перевезення відходів.

Дія затвердженого Порядку поширюється на суб’єктів господарювання у сфері управління відходами, що планують здійснювати транскордонне перевезення відходів відповідно до Закону України «Про управління відходами».

Суб’єкт господарювання для здійснення транскордонного перевезення відходів, передбачених ч. 1 ст. 43 Закону, зобов’язаний отримати письмову згоду, а в разі перевезення інших відходів – отримати висновок.

Суб’єкт господарювання створює обліковий запис в інформаційній системі управління відходами, що є функціональним модулем Єдиної екологічної платформи «ЕкоСистема» після проходження електронної ідентифікації та автентифікації з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису та/або печатки, що базується на кваліфікованому сертифікаті відкритого ключа або інших засобів електронної ідентифікації, що забезпечують аналогічний рівень довіри до засобів електронної ідентифікації, відповідно до вимог Закону України «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги».

Читайте також: Визначено вимоги до експлуатації установок із спалювання відходів

Електронні копії (сканкопії або фотокопії) оригіналів паперових документів, передбачені цим Порядком, подаються з урахуванням вимог функціонування інформаційної системи.

Суб’єкт господарювання не може подавати документи, передбачені цим Порядком, в електронній формі шляхом використання інформаційної системи, якщо вони заповнені не у повному обсязі.

Документи, передбачені цим Порядком, можуть подаватися суб’єктом господарювання або уповноваженою ним особою.

У разі подання документів, передбачених цим Порядком, уповноваженою суб’єктом господарювання особою, до заяви додається копія документа, що засвідчує його повноваження.

Унормовано й отримання письмової згоди на транскордонне перевезення відходів, висновку на транскордонне перевезення відходів.

Водночас, визнано такими, що втратили чинність, низку постанов Кабінету Міністрів України.

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Про затвердження Порядку надання письмової згоди (повідомлення) на транскордонне перевезення небезпечних відходів та висновку на транскордонне перевезення відходів
||
№ Документа: 1067
Дата прийняття: 17.09.2024
Дата набрання чинності: 26.09.2024
Дата реєстрації в Мінюсті: Немає
Номер реєстрації в Мінюсті: Немає
Внутрішній номер документа: Немає

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.

Про затвердження Порядку надання письмової згоди (повідомлення) на транскордонне перевезення небезпечних відходів та висновку на транскордонне перевезення відходів
||
№ Документа: 1067
Дата прийняття: 17.09.2024
Дата набрання чинності: 26.09.2024
Дата реєстрації в Мінюсті: Немає
Номер реєстрації в Мінюсті: Немає
Внутрішній номер документа: Немає