Законодавство
2,57% – норма втрат спирту при виробництві джину
Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 17 січня 2025 р. № 48, якою розд. 1 норм виробничих втрат і виходу спиртових дистилятів, норм втрат спирту, виноматеріалів, соків під час виробництва алкогольних напоїв, норм виробничих втрат деяких видів алкогольних напоїв доповнено такою позицією:
Найменування технологічної операції | Норма втрат спирту, що міститься у готовій продукції, відсотків |
Виробництво джинів | 2,57 |
Читайте також: Неправомірним є застосування знижки рентної плати для поступових рубок, оскільки поступова і вибіркова системи рубок не є ідентичними
Ці та інші зміни внесено до постанов «Про затвердження норм виробничих втрат і виходу спирту етилового, у тому числі біоетанолу» від 28 жовтня 2022 р. № 1218 і «Про затвердження норм виробничих втрат і виходу спиртових дистилятів, норм втрат спирту, виноматеріалів, соків під час виробництва алкогольних напоїв, норм виробничих втрат деяких видів алкогольних напоїв» від 22 листопада 2022 р. № 1310.
Також зверніть увагу на Правові позиції Верховного Суду щодо кримінальних правопорушень, пов’язаних з війною, та збірник Воєнний стан. Всі нормативні матеріали, алгоритми дій, роз’яснення, корисні ресурси.