Connect with us

Законодавство

790 балів має отримати претендент на Премію Верховної Ради кращим учасникам ЗНО

Опубліковано

Набрав чинності наказ Міністерства освіти і науки України «Про затвердження Положення про Премію Верховної Ради України найкращим учасникам зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти» від 4 червня 2021 р. № 622.

Положення встановлює механізм визначення претендентів на щорічне присудження Премії Верховної Ради України найкращим учасникам зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, заснованої Постановою Верховної Ради України «Про Премію Верховної Ради України найкращим учасникам зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти» від 29 січня 2021 р. № 1157-IX.

Читайте також: 10 000 грн щомісяця – президентська стипендія найкращим учасникам ЗНО

Претендентами на присудження Премій є здобувачі освіти, які:

– у поточному році завершили здобуття повної загальної середньої освіти;

– виконали сертифікаційні роботи зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти (на рівні профільної середньої освіти), з чотирьох і більше навчальних предметів, отримали загальну суму балів за шкалою 100 – 200 не менше 790 балів, у тому числі 200 балів за щонайменше один із цих навчальних предметів (до обрахунку беруться чотири найвищі особисті результати з тих навчальних предметів, для складання яких учасника зовнішнього незалежного оцінювання було зареєстровано);

– зараховані в поточному році (до 1 жовтня) до закладу вищої освіти в Україні та підписали договір про навчання із закладом освіти.

Читайте також: Стипендії та премії Президента України у сфері освіти

Список претендентів на присудження Премії формується Українським центром оцінювання якості освіти та подається до МОН упродовж 30 календарних днів з дати оприлюднення результатів додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання у поточному році.

На основі списку МОН формує перелік претендентів на присудження Премії, а на основі сформованого переліку подає клопотання про присудження Премії до комітету Верховної Ради України, до предмета відання якого віднесені питання освіти, науки та інновацій, не пізніше 25 жовтня року, за який присуджується Премія.

У разі якщо до переліку потрапило більше 30 осіб, до клопотання включаються лише ті, чий результат зовнішнього незалежного оцінювання (загальна сума балів із чотирьох навчальних предметів) є більшим щонайменше на 1 бал за результат тридцять першого претендента у переліку.

Також установлено, що затверджене Положення застосовується до учасників зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, починаючи з 2021 р.

Нагадаємо, діти померлих учасників Революції Гідності та бойових дій отримуватимуть соціальну стипендію

Продовжити читання →

Новини на емейл

Правові новини від LexInform.

Один раз на день. Найактуальніше.

Про затвердження Положення про Премію Верховної Ради України найкращим учасникам зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти
||
№ Документа: 622
Дата прийняття: 04.06.2021
Дата набрання чинності: 20.08.2021
Дата реєстрації в Мінюсті: 06.08.2021
Номер реєстрації в Мінюсті: 1029/36651
Внутрішній номер документа: Немає

Digital-партнер


© ТОВ "АКТИВЛЕКС", 2018-2024
Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на LEXINFORM.COM.UA
Всі права на матеріали, розміщені на порталі LEXINFORM.COM.UA охороняються відповідно до законодавства України.

Про затвердження Положення про Премію Верховної Ради України найкращим учасникам зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти
||
№ Документа: 622
Дата прийняття: 04.06.2021
Дата набрання чинності: 20.08.2021
Дата реєстрації в Мінюсті: 06.08.2021
Номер реєстрації в Мінюсті: 1029/36651
Внутрішній номер документа: Немає